Αδήλωτα τετραγωνικά: Δόθηκε τελικά την τελευταία στιγμή η παράταση

31/08/2020 6:11 πμ.

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε για τις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι «να βάλουμε τέλος σε μια λαθεμένη κατάσταση, με την οποία, όπως αποδείχτηκε εκατομμύρια σπίτια έχουν δηλωμένα λιγότερα τετραγωνικά στους δήμους από ό,τι στο Ε9 τους. Έτσι δήμοι και κράτος χάνουν δεκάδες εκατομμύρια χρήματα», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Θέλουμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος και να βάλουμε τάξη στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: «Κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος. Πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, όπως επίσης και αλληλοσεβασμός».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο 1.650.000 έχουν κάνει αίτηση και δηλώνουν τα μέτρα. «Οι πολίτες αυτοί, γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω», υπογράμμισε ο υπουργός.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, λοιπόν, δόθηκε η παράταση στις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, ώστε «να οικοδομηθεί από εδώ και στο εξής μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών», λέει ο κ. Θεοδωρικάκος και τονίζει ότι «πρέπει όλοι, λογιστές, μηχανικοί, αλλά και όσοι έχουμε ηλικιωμένους στο στενό μας περιβάλλον να τους βοηθήσουμε να κάνουν την αίτηση. Θα είναι κέρδος για τους πολίτες, το κράτος και την κοινωνία», κατέληξε.

 

Πηγή: www.b2green.gr