Νέα παράταση για την επεξεργασία αντιρρήσεων και την κύρωση δασικών χαρτών

02/11/2017 7:24 πμ.

Παρατείνεται, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την επεξεργασία αντιρρήσεων και την κύρωση δασικών χαρτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αφορά τις περιπτώσεις που η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 25/9/2017), σύμφωνα με σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου, στο σχέδιο νόμου για τις πλαστικές συσκευασίες και την ανακύκλωση.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η παράταση αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ανταπόκριση της Διοίκησης στις υποχρεώσεις κύρωσης των δασικών χαρτών, για τους οποίους η προθεσμία αντιρρήσεων έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι σε κάποια Δασαρχεία τα εκκρεμή αιτήματα ξεπερνούν τα 4.000, ενώ οι Διευθύνσεις Δασών δεν έχουν ολοκληρώσει την εξέταση και καταχώρηση των πρόδηλων σφαλμάτων επί 1.500 αιτημάτων.

Η νέα παράταση είχε ζητηθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έως το τέλος του χρόνου αλλά είχαν ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης τροπολογίας και οι ΑΝΕΛ, δια στόματος του τομεάρχη Αγροτικού, Γιώργου Λαζαρίδη αλλά και η Ένωση Κεντρώων, δια του εισηγητή της, Γιάννη Σαρίδη, λόγω του υπερβολικού όγκου δουλειάς και αδυναμίας και των μηχανικών να ανταποκριθούν, εκτός από τα δασαρχεία, στο συγκεκριμένο έργο.