Δασικοί χάρτες: 4 επιτροπές θα εξετάσουν 14.300 ενστάσεις στη Μεσσηνία

5 декабря 2017 г. 7:57

Με τον νέο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν οι έλεγχοι των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία, με άγνωστο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Αυτό μας επισημάνθηκε σε ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Δασών, η οποία έχει στα χέρια της την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη συγκρότηση των 4 επιτροπών που θα εξετάσουν τις 14.300 ενστάσεις του νομού.

Οπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος δασολόγος Τάκης Αγγελόπουλος, αυτή την περίοδο στη Διεύθυνση Δασών γίνεται προεργασία στον έλεγχο των πρόδηλων σφαλμάτων (είναι 3.500 συνολικά), έτσι ώστε οι επιτροπές εξέτασης να μη χάσουν σημαντικό χρόνο μ’ αυτά τα σφάλματα.

Ο κ. Αγγελόπουλος παρατήρησε πως “πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των ελέγχων”.

Οι επιτροπές είναι 4μελείς και απαρτίζονται από δασολόγο, δασοπόνο, δικηγόρο και δασικό υπάλληλο. Η 1η επιτροπή θα εξετάζει ενστάσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δασονομείου Μεσσήνης. Η 2η ενστάσεις αρμοδιότητας των Δασονομείων Αλαγονίας, Μελιγαλά και του Δασαρχείου Καλαμάτας. Η 3η ενστάσεις αρμοδιότητας του Δασονομείου Καλαμάτας και η 4η αρμοδιότητας του Δασονομείου Πύλου και του Δασαρχείου Κυπαρισσίας.

Να αναφέρουμε ότι μέλη των επιτροπών είναι δασολόγοι και δασοπόνοι από Λακωνία και Αρκαδία, για να μην έχουν σχέση με τη Μεσσηνία και να μην μπορούν να επηρεαστούν από τους ιδιοκτήτες που έχουν κάνει ενστάσεις.

Από την άλλη, όμως, οι συνεδριάσεις των επιτροπών δεν θα μπορούν να ξεκινούν νωρίς το πρωί και θα απαιτηθούν αρκετά έξοδα - οδοιπορικά για τις μετακινήσεις τους.