53,3% έκπτωση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Jan. 10, 2018, 7:38 a.m.

Στα 53,33% έφθασε η μεγαλύτερη έκπτωση από τις 12 προσφορές που κατατέθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, για το έργο κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου της πόλης, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ.

Την κατέθεσε η εταιρεία Vasartis S.A. που υλοποιεί το έργο αποκατάστασης της στατικότητας της λίθινης γέφυρας στα Λαγκάδια Αρκαδίας, στο δρόμο Τρίπολη - Πύργος, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δεύτερη έκπτωση ήταν 52,09% και η τελευταία 29,07%. Για να γίνει η ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη πρέπει να υποβληθούν τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν από την επιτροπή διαγωνισμού του δήμου και να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων.

Το έργο που θα φτιαχθεί στο φυτώριο του δήμου, δίπλα στο Νέδοντα, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” και η προθεσμία για την υλοποίησή του έχει οριστεί στον ένα χρόνο, σε 365 ημέρες, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, “επιλέχθηκε και μελετήθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου με χωρητικότητα έως 2.000 ατόμων σε μεταλλικές κερκίδες με πλαστικά μόνιμα ή ανακλινόμενα καθίσματα. Επίσης, σε επαφή με το χώρο της σκηνής, κατασκευάζεται από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, πάνω σε βάση από σκυρόδεμα, μια μικρή κερκίδα δοκιμών 150 ατόμων. Περιμετρικές διαδρομές περιπάτου, διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων”.