Σε ισχύ ο ηλεκτρονικός τρόπος για την έκδοση οικοδομικών αδειών

16. Oktober 2018 08:56

Σε εφαρμογή τέθηκε από τη Δευτέρα το πρωί ο νέος ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Σε αυτή τη φάση – και έως την 1η Δεκεμβρίου 2018- όπως ξεκαθαρίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ ) Γιώργος Στασινός, το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται για εντός σχεδίου κατοικίες έως 2.000 τετραγωνικά μέτρα, όπου λαμβάνουν χώρα οι λεγόμενες μικρής κλίμακας εργασίες. Πρόκειται για τα κτήρια που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 3.

Για τα υπόλοιπα κτίσματα ( κατηγορίες 1 και 2), που αφορούν ειδικά καθεστώτα δόμησης, βιομηχανικά και τουριστικά κτίρια, εκτός σχεδίου περιοχές κ.α οι πολεοδομίες έχουν τη δυνατότητα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2018 να εκδίδουν τις οικοδομικές άδειες είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τις πρώτες δυόμισι ώρες της λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού συστήματος (από τις 9:00 έως τις 11:00) κατατέθηκαν συνολικά 292 αιτήματα έκδοσης οικοδομικών αδειών με τα συνοδευτικά τους αρχεία, σε διάφορες κατηγορίες αδειών δόμησης μικρής δόμησης όπως είναι για παράδειγμα η βεβαίωση όρων δόμησης, η γνωστοποίηση εργασιών, η πρόκριση, η αναθεώρηση και η άδεια κατεδάφισης κ.α.